Kriptovalute i blockchain tehnologija

Nauči sve o blockchainu na jednog radionici

Sadržaj

Blockchain tehnologija obećava riješiti neke od najvećih problema u financijskoj tehnologiji, a u 2016. godini je uloženo preko milijardu dolara u taj sektor. Koristeći tehnologiju javne knjige potraživanja i distribuiranog računarstva, stvara potupno nov pogled na prijenos vrijednosti za 21. stoljeće. Kriptovalute, kripto-imovina, pametni ugovori, distribuirana burza i distribuirane aplikacije samo su neke od primjena blockchaina. Svaka industrija koja ima posrednike ili bilo koju drugu vrstu središnjeg autoriteta na meti je blockchain tehnologije.

Zato nije čudno što vodeće svjetske financijske institucije užurbano rade na vlastitim implementacijama blockchaina i pametnih ugovora. Kao tehnologija koja će zasigurno promjeniti naličje financijske industrije, poznavanje blockchaina je vještina kojoj će kroz vrijeme značaj samo rasti. Osim financijske industrije, ova tehnologija se može primjeniti u tržištu nekretnina, osiguranju, zdravstvu i mnogim drugom granama ekonomije.

Ova radionica će vam pružiti znanja i vještine o:

  • Osnovama blockchaina
  • Programibilnom blockchainu
  • Kriptoekonomiji i tom ekosustavu
  • Distribuiranom webu
  • Distribuiranim aplikacijama
  • Sigurnosti u blockchainu

Ukoliko vas zanimaju kriptovalute, tehnologija koja se nalazi u pozadini ili pametni ugovori, želite razvijati biznis ili karijeru u ovom sektoru, želite pokrenuti ICO kampanju ili želite ulagati u kriptovalute - ovo je radionica za vas!

 

Što ćete naučiti

Što je novac
Što je bitcoin
Razlika izmedu kriptovalute i blockchaina
Proof of Work (rudarenje kriptovalute)
Block time, difficulty, halving, inflacija/deflacija kriptovalute
Keystore na bitcoinu
Novčanici za kriptovalute
Programiranje Bitcoin blockchaina i njegovi nedostatci
Što je to ethereum?
Što su pametni ugovori?
Ethereum Virtual Machine, halting problem
Gas, gas cost
Solidity programski jezik
Poticaji (incentives)
Teorija igara
Distribuirani supercomputing, tržišta predviđanja, stabilne kriptovaltue
IPFS, Swarm i izrada web shopa
Monetizacija distribuiranog weba
Distribuirane aplikacije
Izrada vlastite kriptovalute (ERC20 token)
Izdavanje inicijalne ponude tokena (ICO)
Sigurnost na blockchainu

Predavač

Mislav Javor, radi kao voditelj iOS tima u Ingemark d.o.o. Kroz karijeru radio je s bazama podataka, poslovnim softverom i mobilnim aplikacijama. Prije godinu dana počeo se baviti programiranjem na blockchainu. Napisao je desetke pametnih ugovora, organizirao nekolicinu blockchain radionica i meetupa. Osnivač prve hrvatske decentralizirane autonomne organizacije (korisnici blockchaina). Izvršni direktor startupa koji se bavi primjenom blockchaina.

Potrebna oprema

Osnovno poznavanje programiranja u bilo kojem programskom jeziku
Poznavanje rada u komandnoj liniji
Računalo
Linux ili macOS operacijski sustav

Raspored

Osnovno o blockchainu
Programibilni blockchain
Kriptoekonomija i pregled ekosustava
Distribuirani web
Distribuirane aplikacije
Sigurnost na blockchainu

Prijava

Ovaj termin radionice je popunjen, ali radimo naporno na otvaranju novih termina koje ćemo uskoro objaviti. Ostavite svoj mail kako bismo vas obavijestili kada novi termini radionica budu spremni. Vaš mail smatramo iskazivanjem interesa pa ćemo vam po kreiranju radionica poslati informativnu ponudu.

Kontakt podaci

Nest 01 d.o.o. Petračićeva 6, Zagreb OIB: 26585064925 Kontakt : +385 91 300 7020 info@hub385.com

Opis usluge

Nest 01 društvo s ograničenom odgovornošću (u daljnjem tekstu "Nest 01 d.o.o.") omogućava i provodi prodaju usluga putem internet stranica hub385.com/academy. Kupac je svaki posjetitelj stranica Nest 01 d.o.o., koji je došao na Stranice s namjerom da se informira i/ili kupi uslugu ponuđenu na stranicama Nest 01 d.o.o. Korisnik je svaki posjetitelj stranica Nest 01 d.o.o., uključujući i Kupca. Ovaj dokument je elektronički ugovor između Nest 01 d.o.o. i Korisnika te njegovim prihvaćanjem obje strane prihvaćaju sva prava, obveze i odgovornosti koje su u njemu navedene.

Promjene uvjeta

Nest 01 d.o.o. zadržava pravo da u bilo kojem trenutku, i bez prethodne obavijesti, ukoliko to smatra potrebnim, ukine ili izmijeni ovdje navedene Uvjete. Stoga, savjetujemo Korisnike da povremeno ponovno pročitaju informacije sadržane u Uvjetima kako bi ostali informirani o takvim promjenama. Napominjemo da ukoliko dođe do promjena u Uvjetima te Korisnik nastavi koristiti usluge Nest 01 d.o.o., podrazumijeva se da je nove Uvjete u cijelosti pročitao, razumio i prihvatio.

Prijava

Prijava na radionice i ostale aktivnosti Nest 01 d.o.o. se izdaje na ime Kupca ili ime koje Kupac navede i dokaz je o kupnji određene usluge.

Plaćanje i sigurnost

Usluge je moguće platiti nalogom za plaćanje ili izravno putem Interneta sljedećim karticama: MasterCard, Maestro i Visa. Plaćanje karticama se obavlja putem provjerenog i sigurnog T-com PayWay sustava. Maestro mastercard visa T-Com Pay Way primjenjuje najmodernije standarde u zaštiti podataka - Secure Socket Layer (SSL) protokol sa 128-bitnom enkripcijom podataka i MD5 algoritam. ISO 8583 protokol osigurava da se razmjena podataka između T-Com sustava i autorizacijskih centara kartičnih kuća obavlja u privatnoj mreži, koja je od neautoriziranog pristupa zaštićena dvostrukim slojem "vatrozida" (firewalla). payway mastercard_securecode verified_by_visa

Uvjeti prijave na radionice

Kupac se smatra prijavljenim na radionicu kada je njegova uplata evidentirana na transakcijskom računu Nest 01 d.o.o. nakon čega će biti obaviješten putem elektroničke pošte navedene u inicijalnoj prijavi.

Povrat novca

Povrat novca moguć je isključivo u slučaju otkazivanja radionice, promjene njegova termina ili u slučaju bitne promjene u programu odnosno ključnim predavačima. Povrat novca nije moguć u slučaju osobnih razloga, poput bolesti, poslovnih obaveza, promjene mišljenja ili sl. Sukladno čl. 79. st. 1. t. 12. Zakonu o zaštiti potrošača, Kupac nema pravo na jednostrani raskid Ugovora na daljinu (povrata novca) s obzirom da je predmet ugovora pružanje usluga vezanih uz slobodno vrijeme, koje se događaju u točno određeno vrijeme odnosno u određenom razdoblju. U slučaju povrata novca, popratni troškovi poput troškova transakcije ili vanjskih troškova Kupca vezanih uz putne troškove, noćenja i sl., Kupcu neće biti vraćeni i Kupac se slaže da ih neće potraživati od Nest 01 d.o.o. Kada se dogovori povrat novaca za otkazani događaj Nest 01 d.o.o. će, ovisno o načinu kupnje/plaćanja, iznos cijene radionice umanjen za popratne troškove vratiti Kupcu na kreditnu karticu ili bankovni račun.

Sjedište tvrtke

Sjedište tvrtke Nest 01 d.o.o. je u Zagrebu, u Republici Hrvatskoj. Pravni sporovi koji mogu nastati, kao posljedica korištenja ovih Stranica (osim ako posebnim ugovorom nije drugačije navedeno) u nadležnosti su suda u Zagrebu, i rješavaju se u skladu s pozitivnim propisima Republike Hrvatske. Korištenjem ovih Internetskih stranica Korisnik pristaje da je bilo koji spor ili zahtjev, proizašao iz, ili koji je u vezi s ovim Uvjetima, ili u vezi s njihovim provođenjem, u nadležnosti suda u Zagrebu.

IZJAVA O PRIVATNOSTI

Nest 01 d.o.o. se obvezuje pružati zaštitu osobnih podataka kupaca na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza, informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi podaci o korisnicima se strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima Tvrtke kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla prema niže navedenim uvjetima. Svi djelatnici tvrtke Nest 01 d.o.o. i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Podaci koje prikupljamo

Kada pristupite Web stranici, Vi nam dostavljate, a mi arhiviramo, sljedeće podatke o Vama:

Promjene Izjave o privatnosti

Nest01 d.o.o. zadržava pravo da u bilo kojem trenutku, bez prethodne obavijesti izmijeni ili dopuni ovu Izjavu o privatnosti ili bilo koji njezin dio. Zbog toga vam preporučujemo da redovito pregledavate ovu Izjavu o privatnosti.
Educational partner
Telecommunications partner