Code Week

HUB385 i SAP vas pozivaju na tjedan kodiranja koji traje od 12.10. do 18.10. Prijavite se na besplatne radionice i otkrijte mogućnosti koje nudi tehnologija.

Što je Code Week?

Uključi se u Code Week i postani pravi programer
Code Week, međunarodna inicijativa koja ima za cilj omogućiti kodiranje i digitalnu pismenost svima, ove godine dolazi u HUB385. Da bismo uspješno pratili tehnološke trendove i prilagodili se modernom svijetu u kojem živimo, potrebno je razvijati digitalne kompetencije, istraživati i stvarati. Kako bismo uključili što više djece i mladih, organiziramo nekoliko vrsta radionica za djecu, mlade i roditelje.
Sve radionice su besplatne i otvorene za javnost, potrebno je samo izvršiti prijavu.
Pridružite nam se!

Radionice

Uvod u programiranje sa Arduinom

Ako želiš naučiti i napraviti nešto svojim rukama, onda je ova radionica pravo mjesto za tebe. Zajedno s Albertom, klinci će uz mentorstvo napraviti svoje prve korake u svijet elektronike, osnove Ohmovog zakona, vježbat će logično razmišljanje i za kraj, napraviti nešto čime će moći sami upravljati.
Za 11+ godina
Potrebno je ponijeti vlastiti laptop ili javiti nakon prijave ukoliko ga nemate.
Odaberite termin
Molimo ispunite sva polja i odaberite termin ako niste
Predavač: Albert Gajšak
Inovator, zaljubljenik u elektroniku i mladi entuzijast. Albert je mozak koji stoji iza inovacije o igraćoj konzoli Makerbuino koja je premašila sva očekivanja na Kickstarter kampanji. Albertove radionice uvijek se brzo popune zbog njegove lakoće prijenosa znanja svim zainteresiranim, bez obzira na uzrast.

Step by Step to STEM: micro:bit

Dječja radionica o micro:bitovima traje 90 minuta i namijenjena je djeci od 10 godina pa nadalje. Radionici će prisustvovati ukupno 12 djece, a princip same radionice je rad u paru. U sklopu ove radionice klinci će naučiti kako raditi na super poznatim mikroračunalima – micro:bitovima. Zajedno s predavačima, djeca će napraviti svoju verziju prave igrice! Nakon radionice, djeca više neće trčati u trgovačke centre po igračke, već će pravo zadovoljstvo osjetiti kada izrade vlastitu!
Za 10+ godina
Odaberite termin
Molimo ispunite sva polja i odaberite termin ako niste
Predavači: IRIM - Croatian Makers
Ekipa iz IRIM - Croatian Makersa će zajedno s vašim klincima napraviti prve korake u svijet micro:bita. Glavni cilj Croatian Makersa je uvođenje STEM aktivnosti u obrazovno-odgojne ustanove i lokalne zajednice te, s dosegom od preko 150.000 djece, najveći su takav izvankurikularni pokret u Hrvatskoj.

Dame programiraju

Ova cjelodnevna radionica će vas upoznati s osnovama C programa, jednog od najpoznatijih programskih jezika. Radionica je namijenjena početnicama, a potrebno je donijeti vlastiti laptop. Radionicu će držati Mariza Maini koja je nakon godina rada u turizmu shvatila da je programiranje njena strast. Pridružite se ovoj radionici i vidite je li programiranje i vaša skrivena strast!
Potrebno je ponijeti vlastiti laptop ili javiti nakon prijave ukoliko ga nemate.
Svi termini su popunjeni
Predavač: Mariza Maini
Mariza Miani godinama se bavi programiranjem te predavanjem na Visokoj školi informacijskih tehnologija u Zagrebu. Mariza se nije uvijek bavila programiranjem te, kako sama kaže, "Da me netko još pred 10 godina pitao čime ću se u budućnosti baviti, programiranje se vjerojatno ne bi našlo na tom popisu. No kako život ponekad ima drugačije planove, danas programiram. Prvotno sam završila turizam i nakon nešto godina rada u turizmu želja za novim znanjima me dovela u informatičke vode pa sam tako završila stručni i specijalistički studij informacijskih tehnologija."