Big Data za početnike

Data Science i Big Data arhitektura za početnike

Sadržaj

Big data donosi i velike prilike i velike izazove, ali bez sumnje će temeljito promijeniti način na koji poslovanja funkcioniraju i konkuriraju jedni drugima. Kompanije koje investiraju u svoje podatke i uspješno pronalaze vrijednost u njima, imat će značajnu prednost u odnosu na svoje konkurente. Ideja pronalaska poslovne vrijednosti u podacima nije nova, a efikasno korištenje podataka postaje osnova kompetitivnosti. Kompanije su uvijek nastojale doći do novih saznanja koja bi im pomogla donositi bolje, pametnije, brže i točnije poslovne odluke. Oni koji predvode promjene, sada u svoje poslovanje uključuju velike podatke i izvana i unutar svog poduzeća.

Koje su najveće koristi implementacije Big Data sustava?

 

  • Big Data poslovanju daje kompetitivnu prednost, na način da pomaže otkriti skrivene informacije o korištenju web stranica, detalje o klijentima i ostale važne elemente poslovnih operacija
  • Big Data omogućava spremanje većih količina transakcijskih podataka u digitalnom obliku
  • Organizacije koje koriste Big Data mogu svojim klijentima pružiti proizvode i usluge prilagođene upravo njihovim potrebama
  • Big Data može pomoći u razvoju nove generacije proizvoda i usluga

Pridružite nam se na dvodnevnoj edukaciji koja ima za cilj pružiti osnovno razumijevanje Big Data i Data Science pojmova, koncepata, komponenata i metodologija, te pomoći vam naučiti razmišljati kao Big Data arhitekt, i razumjeti kako i koje alate koristiti za pohranjivanje podataka, obrađivanje odnosno analizu u Big data projektu.

Tečaj je namijenjen svima koji žele dobiti pregled ključnih komponenata iz područja Big Data i Data Science. Tijekom edukacije, pokrit ćemo teme koje će objasniti kako Big Data može pomoći i poduprijeti donošenje poslovnih odluka. Ciljana publika uključuje: voditelje projekata, Big Data korisnike, developere, članove tima, menadžere i ostale koji žele dobiti osnovno znanje iz područja Big Data i Data Science.

Što ćete naučiti

Što je data science i kako je nastala
Data scientist – zanimanje budućnosti
Alati data scientista
Hadoop i njegov ekosustav
Usporedba Hadoop distribucija
Big Data management i monitoring alati
Apache Hadoop, YARN i HDFS detaljno
Data lake arhitekture
Modeliranje strukturiranih podataka preko Hive i Impala tablica
Spremanje i analiza podataka u Big Data okruženju (NoSQL)
Pregled NoSQL baza podataka i različitih modela pohranjivanja podataka

Predavač

Marko Štajcer, direktor Inovacija i razvoja u Poslovnoj Inteligenciji. Diplomirao je na Sveučilištu u Zagrebu na Fakultetu organizacije i informatike na smjeru Informacijski sustavi 2008. godine. Po završetku studija zapošljava se u Poslovnoj Inteligenciji gdje stječe iskustva u području sustava za skladištenje podataka, integracije podataka, poslovne inteligencije i analitike velikih podataka na brojnim domaćim i inozemnim projektima. 2015. godine preuzima ulogu direktora odjela Inovacija i ravoja u istoj tvrtci, gdje je odgovoran za istraživanje i uvođenje novih tehnologija te razvoj Big Data aplikacija. Također sudjeluje na složenim projektima podatkovne integracije i napredne analitike u ulozi arhitekta sustava, vodećeg konzultanta i voditelja projekta.

Raspored

Big Data i Data Science
Big Data arhitektura

Prijava

Ovaj termin radionice je popunjen, ali radimo naporno na otvaranju novih termina koje ćemo uskoro objaviti. Ostavite svoj mail kako bismo vas obavijestili kada novi termini radionica budu spremni. Vaš mail smatramo iskazivanjem interesa pa ćemo vam po kreiranju radionica poslati informativnu ponudu.

Kontakt podaci

Nest 01 d.o.o. Petračićeva 4, Zagreb OIB: 26585064925 Kontakt : +385 91 300 7020 info@hub385.com

Opis usluge

Nest 01 društvo s ograničenom odgovornošću (u daljnjem tekstu "Nest 01 d.o.o.") omogućava i provodi prodaju usluga putem internet stranica hub385.com/academy. Kupac je svaki posjetitelj stranica Nest 01 d.o.o., koji je došao na Stranice s namjerom da se informira i/ili kupi uslugu ponuđenu na stranicama Nest 01 d.o.o. Korisnik je svaki posjetitelj stranica Nest 01 d.o.o., uključujući i Kupca. Ovaj dokument je elektronički ugovor između Nest 01 d.o.o. i Korisnika te njegovim prihvaćanjem obje strane prihvaćaju sva prava, obveze i odgovornosti koje su u njemu navedene.

Promjene uvjeta

Nest 01 d.o.o. zadržava pravo da u bilo kojem trenutku, i bez prethodne obavijesti, ukoliko to smatra potrebnim, ukine ili izmijeni ovdje navedene Uvjete. Stoga, savjetujemo Korisnike da povremeno ponovno pročitaju informacije sadržane u Uvjetima kako bi ostali informirani o takvim promjenama. Napominjemo da ukoliko dođe do promjena u Uvjetima te Korisnik nastavi koristiti usluge Nest 01 d.o.o., podrazumijeva se da je nove Uvjete u cijelosti pročitao, razumio i prihvatio.

Prijava

Prijava na radionice i ostale aktivnosti Nest 01 d.o.o. se izdaje na ime Kupca ili ime koje Kupac navede i dokaz je o kupnji određene usluge.

Plaćanje i sigurnost

Usluge je moguće platiti nalogom za plaćanje ili izravno putem Interneta sljedećim karticama: MasterCard, Maestro i Visa. Plaćanje karticama se obavlja putem provjerenog i sigurnog T-com PayWay sustava. Maestro mastercard visa T-Com Pay Way primjenjuje najmodernije standarde u zaštiti podataka - Secure Socket Layer (SSL) protokol sa 128-bitnom enkripcijom podataka i MD5 algoritam. ISO 8583 protokol osigurava da se razmjena podataka između T-Com sustava i autorizacijskih centara kartičnih kuća obavlja u privatnoj mreži, koja je od neautoriziranog pristupa zaštićena dvostrukim slojem "vatrozida" (firewalla). payway mastercard_securecode verified_by_visa

Uvjeti prijave na radionice

Kupac se smatra prijavljenim na radionicu kada je njegova uplata evidentirana na transakcijskom računu Nest 01 d.o.o. nakon čega će biti obaviješten putem elektroničke pošte navedene u inicijalnoj prijavi.

Povrat novca

Povrat novca moguć je isključivo u slučaju otkazivanja radionice, promjene njegova termina ili u slučaju bitne promjene u programu odnosno ključnim predavačima. Povrat novca nije moguć u slučaju osobnih razloga, poput bolesti, poslovnih obaveza, promjene mišljenja ili sl. Sukladno čl. 79. st. 1. t. 12. Zakonu o zaštiti potrošača, Kupac nema pravo na jednostrani raskid Ugovora na daljinu (povrata novca) s obzirom da je predmet ugovora pružanje usluga vezanih uz slobodno vrijeme, koje se događaju u točno određeno vrijeme odnosno u određenom razdoblju. U slučaju povrata novca, popratni troškovi poput troškova transakcije ili vanjskih troškova Kupca vezanih uz putne troškove, noćenja i sl., Kupcu neće biti vraćeni i Kupac se slaže da ih neće potraživati od Nest 01 d.o.o. Kada se dogovori povrat novaca za otkazani događaj Nest 01 d.o.o. će, ovisno o načinu kupnje/plaćanja, iznos cijene radionice umanjen za popratne troškove vratiti Kupcu na kreditnu karticu ili bankovni račun.

Sjedište tvrtke

Sjedište tvrtke Nest 01 d.o.o. je u Zagrebu, u Republici Hrvatskoj. Pravni sporovi koji mogu nastati, kao posljedica korištenja ovih Stranica (osim ako posebnim ugovorom nije drugačije navedeno) u nadležnosti su suda u Zagrebu, i rješavaju se u skladu s pozitivnim propisima Republike Hrvatske. Korištenjem ovih Internetskih stranica Korisnik pristaje da je bilo koji spor ili zahtjev, proizašao iz, ili koji je u vezi s ovim Uvjetima, ili u vezi s njihovim provođenjem, u nadležnosti suda u Zagrebu.

IZJAVA O PRIVATNOSTI

Nest 01 d.o.o. se obvezuje pružati zaštitu osobnih podataka kupaca na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza, informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi podaci o korisnicima se strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima Tvrtke kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla prema niže navedenim uvjetima. Svi djelatnici tvrtke Nest 01 d.o.o. i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Podaci koje prikupljamo

Kada pristupite Web stranici, Vi nam dostavljate, a mi arhiviramo, sljedeće podatke o Vama:

Promjene Izjave o privatnosti

Nest01 d.o.o. zadržava pravo da u bilo kojem trenutku, bez prethodne obavijesti izmijeni ili dopuni ovu Izjavu o privatnosti ili bilo koji njezin dio. Zbog toga vam preporučujemo da redovito pregledavate ovu Izjavu o privatnosti.

Kontakt

Kontaktirajte nas formom ili direktno na mail info@hub385.com ili telefonom na 091/3007-020
Educational partner
Telecommunications partner