HUB385 Academy // Tool School

Financije i budžeti

Izradite sustav praćenja poslovanja

Masterclass Financije i budžeti pojasnit će osnovne financijske izvještaje te njihove elemente. Radit ćete na razumijevanju financijske strane poslovanja, procjeni prihoda i troškova poslovanja te izračunu dobiti.

Naposljetku, sastavit ćete vlastiti financijski izvještaj kao prikaz cjelovitog financijskog aspekta poslovanja.

Praktična primjena
Vježbe se temelje na stvarnim primjerima
Individualni pristup
Rad na vlastitom ili tuđem primjeru
Certificirani mentor
Učite od certificiranog stručnjaka

Naučite

  • Financijske pojmove
  • Izraditi financijske izvještaje
  • Analizu financijskih izvještaja
  • Izraditi projekcije prihoda
  • Izraditi projekciju i analizu troškova

Odgovori na ključna pitanja

Što su financijski izvještaji?

Savladajte osnovne pojmove i elemente financijskih izvještaja, te time ovladajte financijskom stranom poslovanja. Naučit ćete elemente i odnose: troškova, prihoda, izvješća, bilance, računa dobiti i gubitka, te novčanog toka.

Kako se mjeri stabilnost i uspješnost poslovanja poduzeća?

Analiza poslovanja kroz razne pokazatelje omogućuje donošenje kvalitetnih odluka o poslovanju. Pokazatelji služe kao dodatna informacija pri donošenju određenih odluka, a možemo ih promatrati i kroz prizmu planiranja i kontrole.

Kako se projiciraju prihodi?

Projekcija prihoda je bitan element za daljnje projekcije financijskih izvještaja, dok se ona izrađuje temeljem prodaje proizvoda ili usluga po razdobljima. Važno je razumjeti biznis u kojem se nalazite jer će se prihodi razlikovati ovisno o tome prodajete li usluge ili proizvode.

Kako se projiciraju i prate troškovi?

Nakon što se napravi projekcija prihoda, kreće se na projekciju rashoda koji su obično direktno vezani uz obujam poslovanja. Cilj je upoznati vrste troškova, naučiti podjelu troškova po kategorijama te kako i čemu služi kontroliranje troškova.

Kako dobiti projekciju financijskih izvještaja i dobiti?

Na temelju projekcija prihoda i rashoda izrađuju se financijski izvještaji, prvenstveno račun dobiti i gubitka s naglaskom na dobit iz operativnog poslovanja te novčani tijek u kojem se vidi kako će poduzeće stajati s novčanim sredstvima kroz promatrano razdoblje.

Trener i mentor

Jelena Glavaš
Magistra ekonomije

Kao financijski planer i analitičar u tvrtki Mylan priprema, konsolidira i analizira financijske podatke. Sudjeluje u pripremi strateškog planiranja i budžetiranja, te priprema analize ostvarenih rezultata i mjesečne projekcije. Također, pruža financijske rezultate, analize i izvještaje za management. Radila je na preko 50 projekata uključujući restrukturiranja, refinanciranja, vrednovanja i dubinska ispitivanja tvrtki te izrade investicijskih studija i poslovnih planova za specifične potrebe klijenata iz svih oblika industrija.

Diplomirala je Analizu i poslovno planiranje na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu s procjenom vrijednosti poduzeća kao primarnim područjem interesa. Trenutno pohađa ACCA kvalifikaciju, međunarodnu kvalifikaciju za certificiranog računovođu.

Za bilo kakva dodatna pitanja slobodno nas kontaktirajte mailom na academy@hub385.com

Prijava

Molim odaberite
Cijena: 1,500 kn u cijenu je uključen PDV
Nakon prijave dobiti ćete sve potrebne podatke za plaćanje. Prijavom također prihvaćate naše uvjete poslovanja.
Zahvaljujemo na prijavi. Na mail smo vam poslali podatke za uplatu koji bi trebao doći kroz maksimalno par minuta. Ukoliko ne dobijete mail ili imate bilo kakvih pitanja, slobodno nas kontaktirajte na academy@hub385.com
Platiti možete odmah kreditnom karticom putem Payway sustava plaćanja klikom ovdje.

Masterclass ponuda

Educational partner
Telecommunications partner