Što je Brave New World?

Od 13. do 15. 06. 2019
HUB385, centar znanja, inovativnosti i tehnološkog razvoja, organizira četvrti po redu Brave New World - festival novih digitalnih tehnologija.
Brave New World najveći je regionalni festival takve vrste, koji okuplja inovatore, programere, dizajnere, regionalnu i inozemnu start-up zajednicu kao i poslovnu zajednicu uključenu u razvoj tehnologija novog doba.
Sav sadržaj Brave New Worlda će biti sniman.

Događanja

Everything Blockchain

Četvrtak 13.06.
Saznajte novosti iz svijeta blockchaina i kriptovaluta, poslušajte priče o uspješnim hrvatskim blockchain projektima i upoznajte ljude koji stoje iza njih.
Saznaj više i prijavi se

Surove Strasti Podcast

Četvrtak 13. 06.
Sudjelujte na prvom live izdanju podcasta Surove strasti, na kojem ćemo ugostiti financijskog stručnjaka i osnivača Fintech startupa.
Saznaj više i prijavi se

Think Tank Talk

Petak 14.06.
Pametni talk show koji otvara nove vidike u tehnologiju i njene svakodnevne promjene i mogućnosti.
Saznaj više i prijavi se

Deep Tech Now

Petak 14.06.
Inspirirajte se kratkim i zanimljivim pričama o tehnologijama sutrašnjice koju kreiraju hrvatski stručnjaci.
Saznaj više i prijavi se

Zagreb Tech Show

Subota 15.06.
Najbolja rješenja domaće handmade tehnologije na jednom mjestu. Upoznajte inspirativne kreativce i njihova minijaturna čuda tehnologije.
Saznaj više i prijavi se

Naj robot Hrvatske

Subota 15.06.
Pridružite nam se kako bi zajedno izabrali najboljeg od najboljih robota nastalih u domaćim laboratorijima, učionicama, radionicima i garažama.
Saznaj više i prijavi se

eMobility Show

Subota 15.06.
Pogledajte najnovije modele električnih vozila na jednom mjestu i saznajte sve o njima.
Saznaj više i prijavi se

STARTUP VETERANS EXPERIENCE

Subota 15.06.
Inspirirajte se pričama nekih od naših najuspješnijih startupa i saznajte koja iskustva donose s druge strane Atlantika.
Saznaj više i prijavi se

Game Zone

Subota 15.06.
Ništa bez gaming groznice. U pauzama od radionica i edukativnih predavanja, navratite u našu weekend gaming zonu i pokažite svoje igračke vještine.
Saznaj više i prijavi se

Breakfast

Četvrtak, petak i subota 13., 14., 15. 06.
Pridružite nam se na našim scitech doručcima i poslušajte inspirativne priče o stvaranju budućnosti.
Saznaj više i prijavi se

Dječje radionice

S ciljem upoznavanja djece s različitim područjima STEM (science, technology, engineering i mathematics) organiziramo niz radionica koje kombiniraju učenje, istraživanje i igru kako bi najmlađi ušli u čudesan svijet robotike, mehanike i programiranja i to na zabavan i motivirajući način.
Deckerov LEGO laboratorij
Predavač:
Ivan Decker
Nakon što je niz godina radio za IBM i Roche, Ivan Decker okreće se projektima koji spajaju tehnologiju i dječju igru. Tako osniva Gradionicu, kojoj je cilj promocija znanja iz znanosti, tehnologije, inženjerstva i matematike, te razvoja kritičkog razmišljanja, kreativnosti, društvene interakcije i tehničke kulture uz pomoć raznih pristupa i tehnologija za edukaciju.
Ove godine organiziraju se čak dvije radionice u trajanju od sat i pol tijekom kojih će se raditi na jednostavnim strojevima. Odgovorit će se na pitanja poput: Zašto su ljudi počeli koristiti polugu i kotač? Kako se koristi remenica i zupčanik? Što se događa sa silama i gibanjima i kako to iskoristiti? Vaši klinci sami će doći do odgovora na ova pitanja i to gradeći i eksperimentirajući s tim strojevima te koristeći ih u svojim kreacijama. Djeca će na jednostavnim modelima moći s lakoćom vidjeti kako se odvijaju transformacije smjera, brzine i sile gibanja.
Za godišta: 7-10
Arduino roboti za klince
Predavač:
Ivan Kunović
Ivan Kunović mladi je entuzijast koji po završetku FER-a odmah uranja u svijet robotike i elektronike. Nakon što je radio kao inženjer u tvrtki Rimac Automobili, odlučuje svoje iskustvo prenijeti na one najmlađe. Pokreće vlastiti obrt Robokacija te održava radionice za djecu i odrasle iz područja robotike, programiranja i kodiranja.
U svakom djetetu čuči mali genijalac, u to smo u potpunosti uvjereni, a na nama i na našem predavaču je da tog skrivenog genijalca “izvučemo” na vidjelo. Kako? Na najbolji mogući način - kroz igru i intuitivne primjere! Djeca će u sklopu ove radionice izraditi jednostavne projekte spajanja i kontroliranja raznih senzora i na taj način napraviti svoje prve korake u elektronici s Arduino robotima.
Za godišta: 7-10
Albert i klinci uče elektroniku
Predavač:
Albert Gajšak
Albert Gajšak - Inovator, zaljubljenik u elektroniku i mladi entuzijast koji je u svijet tehnologije uspješno zakoračio već kao tinejdžer. Albert je vlasnik ideje o igraćoj konzoli Makerbuino koja je premašila sva očekivanja na Kickstarter kampanji.
Ako želite da vaša djeca nauče nešto o tehnologiji ne samo iz udžbenika, već u praksi, radeći vlastitim rukama, onda je ova radionica pravo mjesto za njih. Zajedno s Albertom, klinci će uz mentorstvo napraviti svoje prve korake u svijet elektronike, naučiti osnove Ohmovog zakona, vježbati logično razmišljanje i za kraj napraviti nešto čime će moći sami upravljati. Molimo da ponesete svoja računala.
Za godišta: 10-15
Klinci i programiranje mBota
Predavač:
Vlado Ledvaj
Vlado Ledvaj iz IRIM - Croatian Makersa će zajedno s vašim klincima napraviti prve korake u svijet mMbota. Glavni cilj Croatian Makersa je uvođenje STEM aktivnosti u obrazovno-odgojne ustanove i lokalne zajednice te s dosegom od preko 100.000 djece najveći je takav izvankurikularni pokret u Hrvatskoj.
mBot - pravi robot za klince početnike koji učenje robotike čini zabavnim i jednostavnim te vašim najmlađima daje praktično iskustvo u programiranju, elektronici i robotici. Za vrijeme radionice, klinci će naučiti na koji način programirati i upravljati mBotom.
Za godišta: 10-15
Prvi koraci s micro:bitom
Predavač:
Vlado Ledvaj
Vlado Ledvaj iz IRIM - Croatian Makersa će zajedno s vašim klincima napraviti prve korake u svijet mMbota. Glavni cilj Croatian Makersa je uvođenje STEM aktivnosti u obrazovno-odgojne ustanove i lokalne zajednice te s dosegom od preko 100.000 djece najveći je takav izvankurikularni pokret u Hrvatskoj.
Dječja radionica o micro:bitovima traje 90 minuta i namijenjena je djeci od 10 godina pa nadalje. Radionici će prisustvovati ukupno 14 djece, a princip same radionice je rad u paru. U sklopu ove radionice klinci će naučiti kako raditi na super poznatim mikroračunalima – micro:bitovima. Zajedno s predavačima, djeca će napraviti svoju verziju prave igrice! Nakon radionice, djeca više neće trčati u trgovačke centre po igračke, već će pravo zadovoljstvo osjetiti kada izrade vlastitu!
Za godišta: 10+
Djeca ulaze u svijet Internet of Things
Predavač:
Željko Krnjajić
Kako koristiti Raspberry Pi-eve klince će naučiti Željko Krnjajić iz Hrvatskog robotičkog Saveza – HROBOS. HROBOS je krovna neprofitna robotička udruga, a preko 20 godina se bave edukacijom mladih o robotici, te organiziraju različita natjecanja i inicijative kako bi približili robotiku klincima od rane dobi.
Tijekom radionice klinci će raditi na Raspberry Pi-evima, a radionica je namijenjena polaznicima od 11 i više godina. Otprilike 20-ak djece imat će priliku upoznati se sa svim mogućnostima Raspberry Pi-a. Ne, ovdje se ne radi o kulinarskim sposobnostima već o mini računalu koje pomaže u učenju programiranja i priprema djecu za tehnološke izazove sutrašnjice.
Za godišta: 11+

Za radionicu je potrebno donijeti vlastiti laptop.

Radionice za odrasle

Osim radionica za djecu želja nam je pokrenuti i one malo starije. Iako ste možda već digli ruke od igranja želimo vam pokazati koliko to može biti zabavno i korisno. Za većinu radionica nije potrebno nikakvo predznanje osim osnova rada na računalu, a s radionica ćete izaći dovoljno motivirani da sami nastavite istraživati.
Blockchain as easy as 1,2,3
Predavač:
Mislav Javor
Mislav Javor je kroz karijeru radio s bazama podataka, poslovnim softverom i mobilnim aplikacijama. Prije nekoliko godina počeo se baviti programiranjem na blockchainu. Napisao je desetke pametnih ugovora, organizirao nekolicinu blockchain radionica i meetupa. Osnivač je prve hrvatske decentralizirane autonomne organizacije (korisnici blockchaina). Uz sve to, izvršni je direktor startupa koji se bavi primjenom blockchaina.
Kao tehnologija koja će zasigurno promijeniti izgled financijske industrije, poznavanje blockchaina je vještina kojoj će kroz vrijeme značaj samo rasti. Osim financijske industrije, ova tehnologija se može primijeniti u tržištu nekretnina, osiguranju, zdravstvu i mnogim drugim granama ekonomije. Na ovoj radionici imat ćete priliku, zajedno s predavačem, napraviti svoje prve korake u svijet Blockchaina. Molimo da ponesete svoja računala.

Za radionicu je potrebno donijeti vlastiti laptop.

Popunjena su sva mjesta za radionicu.
Križić kružić u Javascriptu (predavanje na engleskom)
Predavač:
Marco Dorfliger
Marco Dorfliger dolazi iz dalekog Novog Zelanda, a po struci je softverski inženjer. Prije 5 godina zbog ljubavi je došao u Hrvatsku i za sada nema namjeru otići. Marcova specijalnost su Java i Javascript programski jezici, s puno iskustva u držanju predavanja.
Radionica je na engleskom, što će vam kasnije pomoći oko razumijevanja svih naredbi u Javasriptu. Vratite se natrag u školske klupe na nekoliko sati i tijekom ove kratke intro radionice naučite kako u Javascriptu napraviti vlastiti Križić kružić. JavaScript je najpopularniji skriptni jezik na internetu kojeg podržavaju svi poznatiji preglednici! Molimo da ponesete svoja računala.

Za radionicu je potrebno donijeti vlastiti laptop.

Od freelanceanja do vlastite agencije - kako prodavati i zašto je strah najbolji motivator
Predavač:
Kristijan Janušić
Kristijan Janušić je vlasnik agencije Storyboard (www.storyboard.hr). U pauzama između kreiranja viralnih videa, kroz agencije i super tim s kojim radi, nudi profesionalne usluge digitalnog marketinga. Poseban naglasak stavlja na copywriting, socialmedia, pay-per-click i marketing analysis, a posebno zadovoljstvo pronalazi u praćenju i analizi ponašanja korisnika na web stranicama te osmišljavanju grafičkih idejnih rješenja. Zahvalnost, mašta i upuštanje u strah od nepoznatog doveli su ga do ostvarenja svih trenutnih ciljeva, ne vjeruje u radno vrijeme 8-16 h, a Ana i Korina su mu vječna inspiracija.
Ukoliko želite naučiti kako zaraditi brdo love na brzinu, preskočite ovaj seminar, jer će Kristijan govoriti o pogreškama koje je napravio i kako ih je pretvorio u uspjehe. Naučite kako stvoriti profitabilan i iznad svega, stabilan poslovni model i naučite što vam konstantna edukacija, suočavanje sa strahom i probijanje vlastitih granica može donijeti. Uz sve to, naučite nešto i o psihologiji prodaje i činjenici kako ključ uspjeha leži u tome da je direktnor tvrtke stalno 'na cesti'.
Popunjena su sva mjesta za radionicu.
The future is gaming - pokreni svoj gaming studio
Predavač:
Vladimir Bogdanić i Filip Neduk
Vladimir Bogdanić (Direktor) - ima preko 15 godina iskustva u kreativnoj industriji. Diplomirao je kao inženjer informatike na TVZ-u. Bavio se grafičkim dizajnom te je preko 10 godina imao aktivnu karijeru kao DJ, a počeo je sa stage managementom velikih glazbenih festivala u regiji. Danas vodi dvije firme, Kontrast za web development te ZEROLife za game development. Drugi predavač Filip Neduk (Game dizajner i artist) diplomirani je arhitekt, no zadnjih 10 godina primarno radi u industriji video igara kao artist i game dizajner. Izdao je nekoliko društvenih igara za poznatog češkog izdavača CGE. Njegova druga igra Adrenaline prodala se u preko 50 tisuća kopija. Surađivao je sa nekoliko domaćih studija (Croteam, Binx, Exoridum) te danas uz društvene igre radi kao game dizajner u domaćem studiju ZEROLife.
Iz prve ruke doznajte kako možete pokrenuti vlastiti indie game dev studio! Tijekom nekoliko sati proći ćete kroz sva znanja koja su vam potrebna da pokrenete vlastiti studio. Jedan dio radionice bit će posvećen poslovnim i produkcijskim elementima (struktura firme, podjela poslova i tehnički pipeline, …), a nakon toga slijedi zabavniji dio o game dizajnu i kreativnom procesu koji će završiti s neizbježnim Q&A. Molimo ponesite svoja računala
Enter the world of VR
Predavač:
HTC
VR radionica je namijenjena svima koji još nisu imali priliku doživjeti SF-ovski osjećaj VR-a. Za vrijeme radionice svaki polaznik će imati priliku proći detaljno kroz sustav za VR, zatim će svaki polaznik vježbati svoje sposobnosti crtanja u 3D-u, a one najbolje među vama čeka posebno iznenađenje.
How to start a startup - powered by InfoDom Grupa
Predavač:
Igor Jugo
Naš predavač veteran - Igor Jugo, doktor znanosti i predavač na Odjelu za informatiku Sveučilišta u Rijeci, ima cilj i viziju Hrvatske kao Startup Nacije. Kako bi uspio u tome i olakšao ostalima proces pokretanja vlastitog startupa, Igor putem svojih radionica nastoji pripremiti polaznike za sve potencijalne probleme i moguća rješenja.
Uz vodstvo Igora, na radionici ćete proći sve što je potrebno kako biste s dovoljno sigurnosti krenuli u pokretanje svog vlastitog startupa. Zajednički ćete raditi na identificiranju mogućih showstoppera, tražiti rješenja ili druge načine na koje zaobići mogući izazov i probleme. Raditi s Igorom te učiti na njegovim primjerima i iskustvu, jedinstvena je prilika koju nikako ne biste trebali propustiti!
Kako se financiraju startupi - Nije u šoldima sve
Predavač:
David Rey Hudeček
David Rey Hudeček mladi je poduzetnik koji je s kolegom pokrenuo poduzeće za edukaciju studenata ekonomije 'Štreberaj'. Njegovi zadaci u poduzeću su edukacija studenata na područjima poslovnih financija i investicijske analize te osmišljavanje i provođenje marketinških aktivnosti poduzeća. U svojim predavanjima često dijeli svoja iskustva koja je stekao kao poduzetnik početnik. Idejni je začetnik web servisa www.referada.hr na kojemu je radio sa svojim timom.
Svima nam je dobro poznata „nije u šoldima sve” mudrost, ali kada je riječ o startupima, nekako se često vraćamo na izvor novca. Vjerojatno i sami znate da je mogućnost propadanja startupa već na samom početku veća od vrtoglavih 90%. Pitanje je - zašto ih toliko puno propada? Na ovoj radionici posvetit ćemo se problemima financiranja startupa. Radionica je osmišljena kao kombinacija predavanja i praktične vježbe kroz koje ćete imati priliku upoznati se s najčešćim modelima financiranja startupa, naučiti kako razmišljaju investitori, te kako procijeniti vrijednost vlastitog startupa. Također, za vrijeme trajanja ove radionice, upoznat ćemo vas s osnovnim financijskim izvještajima i financijskim terminima.
Design thinking for business innovation
Predavač:
Tomislav Krišto
Tomislav Krišto mladi je poduzetnik koji je 2013. godine osnovao Štreberaj, tvrtku za edukaciju i usavršavanje studenata Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, čiji je danas suvlasnik. Dvije godine kasnije, postaje predavač u poduzetničkom centru Razvojne agencije Zagreb, Plavom uredu, gdje drži specijalističke seminare na temu „Business Model Canvas“ (modul 1 i 2), te „Design Thinking-Business innovation process“. Od 2016. godine surađuje s Native Ad studijem Hanza media na projektu „Prilagođavanja mobilnih usluga Zagrebačke banke Gen – Z populaciji.
Design Thinking predstavlja inovativan proces rješavanja složenih poslovnih problema. Cijeli proces sastoji se od nekoliko faza u sklopu kojih se uče različiti alati čija je svrha naučiti korisnike ove metodologije da razmišljaju na drugačiji način i time dođu do inovativnih rješenja za svoje poslovne korisnike. Cilj ove radionice je da polaznici provjere kvalitetu svojih proizvoda i ispitaju potrebe tržišta. Radionica će potaknuti inovativan način razmišljanja svih sudionika kroz učenje praktičnih alata primjenjivih u svakodnevnoj poslovnoj praksi.
Popunjena su sva mjesta za radionicu.

Raspored

Četvrtak
13. 06.
09:30-11:30Fintech & Blockchain Tehnološki doručak
gostuju Božidar Pavlović (Oradian), Ivan Voras (Equinox Vision) i Antonija Bilić Arar (Pago app), moderatorica: Jovana Tomić (Heapspace)
15:00-17:00Radionica: Blockchain as easy as 1,2,3
17:30-20:00Radionica: Križić Kružić u javascriptu (eng)
17:30-18:45Everything Blockchain Meetup
gostuju: Bruno Škvorc (Bitfalls), Nikola Jokić (DaPowerplay), Mislav Javor (AmpNet) i Tomislav Mamić (SunDai) moderator: Boris Agatić (UBIK)
19:00-20:30Surove strasti Live Podcast: Fintech edition
gostuju: Filip Šaravanja (HANFA), Nikola Škorić (Electrocoin) i Velimir Šonje (Arhivanalitika)
20:30-21:30Networking
Petak
14. 06.
09:30-11:30AI breakfast
gostuju Ivan Belas i Darko jovišić (robotiq.ai) i Marino Šabijan (Luana) modetaror je Davor Runje (ZASTI)
17:30-20:00Radionica: Križić Kružić u javascriptu (eng)
17:30-18:40Deep Tech Now: Made in Croatia
gostuju: prof. dr. sc. Ivana Podnar Žarko, doc. dr. sc. Ankica Kovač, dr.sc. Ante Bakić i dr.sc. Vibor Jelić, moderatorica Diana Mudrinić
19:00-20:30Think Tank Talk: Dizajniranje budućnosti
gostuju: prof.dr.sc. Bojan Jerbić, Davor Bruketa, Dejan Kovač(PhD Princeton University ) i dr.sc. Tomislav Šmuc, moderator: Milan Majerovic-Stilinovic
20:30-21:30Networking
Subota
15. 06.
10:00-11:30Znanstveni doručak
gostuje Vuk Vuković, PhD / Oraclum Intelligence Systems Ltd, moderiraju dr.sc. Sasa Ceci i doc.dr.sc. Jelena Šuran iz Treći element
10:00-18:30Zagreb Tech Show
10:00-18:30E-Mobility Show
10:00-18:30Weekend Gaming Zone
17:00-18:00Naj Robot Hrvatske 2019
19:00-20:30Startup Veterans Experience
gostuju pobjednici Idea Knockout '14 - '18: Jerko Škorić (divIT), Vedran Vukman (Streaming solutions), Marin Trošelj (STEMI), Albert Gajšak (CircuitMess) i Ivan Jelušić (Orqa), moderatorica: Ida Prester
10:30-12:00Dječja radionica: Deckerov Lego laboratorij
10:30-12:00Dječja radionica: Arduino roboti za klince
10:30-12:30Dječja radionica: Albert i klinci uče elektroniku
10:30-12:30Radionica: How to start a startup
11:00-13:00Radionica: Od freelancanja do vlastite agencije
12:30-14:00Dječja radionica: Deckerov Lego laboratorij
13:00-14:30Dječja radionica: Klinci i programiranje mBota
13:30-15:00Dječja radionica: Arduino roboti za klince
13:00-15:00Radionica: Kako se financiraju startupi
13:30-15:30Radionica: The future is gaming - pokreni gaming studio
13:30-15:30Radionica: Enter the world of VR
14:30-17:00Radionica: Križić Kružić u javascriptu (eng)
15:00-16:30Dječja radionica: Prvi koraci s micro:bitom
15:30-17:30Radionica: Design thinking for business innovation

Kontaktirajte nas

Petračićeva 6, 10000 Zagreb

Kako je bilo prethodnih godina

Partneri

Medijski pokrovitelji

Organizacijski partneri